Evenementen, organisatie en voorbereiding

Welkom! Ik heet Sam. Sinds jongs af aan ben ik geïnteresseerd in gezondheid. Toen ik 15 was haalde ik mijn EHBO diploma en tijdens mij studie in Amsterdam hielp ik vaak vrijwillig mee als evenementenzorg. Sinds een aantal jaar reis ik het hele land door om bij festiviteiten te zijn. Nu er steeds vaker, steeds grotere evenementen in Nederland worden georganiseerd, is het belangrijk dat er medische hulpverlening aanwezig is. Mijn team en ik zorgen ervoor dat evenementen veilig kunnen verlopen, zonder problemen of zorgen. Ik weet precies wat ik moet doen, maar toch is elk evenementen een unieke ervaring. Op deze blog schrijf ik over de avonturen die ik beleef in de evenementenzorg.

De Alu hal

Events Blog

Alu hal een populaire tent

Ik hoor u al denken bij de titel wat is een alu hal en laat ik nu net de volgende tekst over alu hallen schrijven. Zoals er in de titel staat is een alu hal een tent en in deze tekst zult u een antwoord vinden op vragen als wat zijn alu hallen, wat kost een alu hal, waarvoor dienen ze of worden ze gebruikt, welke regels zijn eraan verbonden, ... Om te beginnen is een alu hal dus tent en die bestaat uit aluminium. De alu hal wordt vaak gebruikt op evenementen omwille van de grootte waarin de tent kan worden opgezet. De tent leent zich uitstekend voor evenementen waar veel volk wordt verwacht en biedt een goede bescherming tegen weersverschijnselen als regen en wind. 

Uitstraling, gebruik en opzet van de alu hallen 

De tent heeft een strakke uitstraling en naast bescherming tegen weersverschijnselen kan ze ook dienen ter decoratie van de locatie van een evenement. De formaten kan men kiezen en ook om de zijden van de tent open te laten of dicht te maken. Dit gebeurt met extra zeildoeken die over het kader van de tent worden gespannen. Er kan ook gekozen worden om een 'raampje', dit is een soort doorzichtige plastic aan de wanden te hebben zodat men min of meer naar binnen of buiten kan kijken. Een alu hal wordt opgezet zoals gezegd door middel van een kader. Eerst wordt met kleine buizen en staven een constructie opgezet en daarover wordt vervolgens het zeildoek gehangen. Dat doek wordt stevig bevestigd. In de tent kan er dan naar keuze een vloer worden bijgelegd. Over het algemeen zal die vloer bestaan uit houten planken maar dit kan evengoed afgeschermd worden met een balletvloer zodat de tent er langs de binnenzijde helemaal anders komt uit te zien.   

Regels, wetten en tarieven

Voor het opzetten, gebruiken en afbreken van tenten zijn er duidelijke instructies, regels en wetten. Een tent mag niet om het even waar worden opgezet en vanaf dat de tent een bepaalde grootte heeft moet er een goedkeuring zijn van de ordediensten zoals de brandweer. Bij een te grote risico omwille van opkomende storm of dergelijke is de brandweer gemachtigd een negatief advies te geven aan de verstrekker van de vergunning voor het plaatsen van de tent. Wanneer de tent op privé terrein wordt geplaatst is een vergunning niet noodzakelijk maar is het wel belangrijk om advies van de brandweer in te winnen en te zorgen dat de tent stevig staat. Daarnaast moet de verhuurder of eigenaar van de tent steeds de nodige attesten hebben zowel wat betreft veiligheid, als ook voor het milieu. Wanneer de eigenaar of verhuurder van zo een tent die attesten niet heeft of geen geldige attesten kan voorleggen is het afgeraden met die verhuurder te werken. Zeker wanneer een vergunning nodig is zullen de ordediensten de attesten opvragen. In het geval er een ongeval wordt veroorzaakt kan er steeds maar één iemand schuldig zijn. De attesten vrijwaren zowel de verhuurder van de tenten als de organisator van een grote blaam, tenzij er menselijke fouten zijn gemaakt bij het opzetten van de alu hal. Tot slot kan ik geen exacte prijs geven voor een alu hal omdat die afhankelijk is van enerzijds de grootte van de alu hal en anderzijds van de periode dat je de tent wil huren.

Voor meer informatie spreek met Verhuursbedrijf Kuijf.

Delen

19 december 2017